Ministar Alagić posjetio radilište na objektu JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać – sportska dvorana

Na poziv direktora JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać Samira Bećirspahića, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Adnan Alagić dana 23.12.2020. godine obišao je radilište ove obrazovne ustanove.

Naime, nakon što je okončana tenderska procedura za mašinske i građevinske radove, te održani inicijalni sastanci svih učesnika u projektu, započeli su i sami radovi na rekonstrukciji sportske dvorane. Ovo je bila prilika da se i sam ministar uvjeri da se radovi odvijaju planiranom dinamikom te u skladu sa projektnim zadatkom.

Realizacija ovih aktivnosti provodi se u okviru projekta „Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona“ u okviru kojega će se na objektu JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać – sportska dvorana izgraditi nova kotlovnica koja će grijati samo objekt sportske dvorane i zamijeniti krov na istoj. Ukupna vrijednost ovih radova je  135.610 KM bez PDV-a.

Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona financirano je od strane Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona, Vlade Švedske, Zelenog klimatskog fonda, Grada Bihaća i Grada Cazina, a radovi će biti implementirani kroz Razvojni program Ujedinjenih nacija. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *