ZAVRŠENA PRVA FAZA OBNOVE ŠKOLSKE SALE

Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom preko 170.000 KM koji je finansirao UNDP BiH kroz projekat energetske efikasnosti i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK sredstvima iz ekoloških naknada,

Grad Bihac 16.000KM, te škola sa svojim vlastitim sredsvima u iznosu preko 20.000 KM. Projektom rekonstrukcije sportske dvorane zamijenjen je kompletan krov 1500 m2 na ovom objektu, napravljena i instalirana nova kotlovnica za grijanje na pelet, zamjenjen određen broj starih reflektora sa novim LED, te zamjenjena kompletna stolarija u svlačionicama i pomoćnim prostorijama.

Riječ je o drugoj po veličini sportskoj dvorani u gradu Bihaću čije prostorije koriste tri srednje škole, ali i većina sportskih kolektiva budući da rekonstrukcija Sportske dvorane „Luke“ u Bihaću još uvijek traje. Sportsku dvoranu JU Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole, Bihać je druga po veličini sportska dvorana na području Općine Bihać sa preko 1300m2 površine od toga 1080 m2 je površina terena za igranje, izgrađena po ELAN sistemu sa pokretnim tribinama.

U sklopu dvorane se nalazi Školska ambulata za potrebe učenika, studenata i mještana koji žive na ovom području grada. Sportsku dvoranu pored naše ustanove koristi JU Mašinsko-saobraćajna škola i JU Umjetnička škola Bihać za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, te Sportski savez grada Bihaća i Kantonalni sportski savez USK-a za potrebe preko 1600 učenika sedmično.„Za školsku salu je napravljena kompletna projektna dokumenacija sanacije i obnove, te napravljen energetski pregled objekta koji je smo dobili isto na osnovu projekta kojim smo aplicirali, a nadamo se da ćemo ih dobiti još na osnovu ovog energetskog pregleda.

Zadnjih 30 godina u ovoj sali nije bilo grijanja i zimi su vladali zaista nehumani uvjeti za rad kako za naše profesore koji su radili tako za učenike i sve ostale korisnike ove sale.Zbog toga sam ponosan i sretan što sam nakon toliko godina kao direktor škole doprinio da ova sala započne svoju obnovu, da ima svoje grijanje zimi i da svi njeni korisnici rade u uvjetima koje zaslužuju“ istakao je direktor škole.

Ovih dana započinju radovi na obnovi jednog dijela fasade i stropa u hodnicima i svlačionicama sa novom LED rasvjeom, te pripreme za istalaciju solarnih panela za dobivanje tople vode koja će se koristiti u sistemu dogrijavanja i upotrebi u sanitarnim čvorovima, a planira se i temeljna obnova parketa u sali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *