VAŽNA OBAVIJEST

UPUTE ZA PRIPREMU ODRŽAVANJA ONLINE NASTAVE

Svjesni situacije u vezi Koronavirusa zbog kojeg je prekinut redovni nastavni proces i neizvjesnosti kada će tačno ponovo početi, započete su pripreme na organizovanja ONLINE nastave za učenike naše škole.
Osnovni alat za pohađanje online predavanja (predavanja i vježbe) bit će ZOOM aplikacija, alat za održavanje web konferencija i e-learning sistem naše škole.
Zoom je lider u modernim video komunikacijama koji sadrži jednostavnu i pouzdanu cloud platformu za video i audio sastanke, konferencije, pregovore, treninge i webinare. Moguće ga je koristiti uz pomoć različitih elektronskih uređaja (mobitel, kompjuter, laptop, tablet itd.). On omogućava korištenje osnovnih alata koji se koriste u komunikaciji sa više osoba.

Među njima su:
• dijeljenje dokumenata, fotografija i video snimka;
• dijeljenje ekrana sa učesnicima u komunikaciji;
• korištenje online table za pisanje i prezentiranje;
• snimanje komunikacije sa MP4 ili M4A.
Zoom koristimo za izvođenje nastave, tj. za formiranje virtuelnih učionica u kojima se održavaju predavanja. Tokom predavanja u učionici imate opcije da uključite svoj mikrofon i govorite da vas svi prisutni čuju, uključite kameru da vas drugi vide, pošaljete javnu chat-poruku drugima, te da po završetku predavanja napustite učionicu.

VAŽNO:
Svi učenici moraju se sutra 17.03.2020. godine prijaviti svojim razrednicima putem neke on line aplikacije (viber, facebook grupa razreda ili facebook messanger) kako bi dobili tačne upute o upotrebi aplikacija. Učenici koji nebudu pratili nastavu, evidentiraće se kao izostanak sa nastave! O tačnom datumu početka nastave obavjestit ćemo vas naknadno!

S poštovanjem Samir Bećirspahić, direktor škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *